East India Dock, London

Requirement
Communal decking area between office spaces as part of a major redevelopment

Project location
London

Architect
Studio RHE

We looked at many timber decks and could not find anything that would be effective without the use of timber deck anti-slip strips. From a design viewpoint, these negate the visual impact of using timber in the first place, yet with Millboard you still have the enhanced grain wood effect and this makes Millboard a very effective option. In conjunction with concealed access hatches for tree pits and lighting ducts (using the Durafix screws to hide fixings), this makes for a very subtle and effective solution.Joe Bamber, Architect, Studio RHE

Prime redevelopment

Studio RHE’s £25m project includes cost-effective office spaces flanked by cutting-edge amenities and relaxing communal areas. Their central ‘public realm’ features an oasis of trees, landscaped ponds and seating. SRHE opted to use Millboard decking throughout and architect Joe Bamber neatly summarises their decision:

“We were looking to create a boardwalk feel to the edge of the proposed public realm to give a warmer natural touch to the water’s edge, adjacent to vibrant and verdant planting. As the public realm included a water garden and was open to the public, slip resistance was one of the most important requirements to the project.”

Millboard supplied 860m² of Enhanced Grain decking in Golden Oak, together with matching fascia boards.

Representatives from Millboard offered technical design assistance to SHRE throughout the project.

Millboard Decking Used